ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020
groups

Ζητήστε ραντεβού

FAQ
Cardioprolipsis Our Team
  • Αρχική
  • Ιατρική Βιβλιοθήκη
  • Κλινική συμπτωματολογία

Το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ο οργανισμός αντιδρά με διαφορετικούς μηχανισμούς από τον χειμώνα, για να αποκαταστήσει την θερμορύθμιση του. Προκαλείται αγγειοδιαστολή και εφίδρωση. Η αλλαγή αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Αφʼ ενός μεν γιατί μεγαλώνει ο χώρος (αγγειοδιαστολή) που κινείται το αίμα, οπότε η καρδιά καταβάλει λιγότερη δύναμη-αρτηριακή πίεση, αφʼ ετέρου μειώνεται με την εφίδρωση (απώλεια υγρών) και ο όγκος του κυκλοφορούντος αίματος. Έτσι αν συνεχίζετε την αντιϋπερτασική σας αγωγή, θα πρέπει να παρακολουθείτε συχνότερα την πίεση σας και σε περίπτωση υπότασης να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για τροποποίηση της φαρμακευτικής αγωγής.

Τι γίνεται όμως όταν κάνουμε διακοπές στο βουνό; Εάν το υψόμετρο είναι πάνω από 2000 μέτρα, επειδή μειώνεται το οξυγόνο και η ατμοσφαιρική πίεση, τότε αντίστοιχα αυξάνονται οι παλμοί και η αρτηριακή πίεση. Άρα και εδώ πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας για τις αλλαγές της πίεσης μας με σκοπό την πιθανή τροποποίηση της φαρμακευτικής αγωγής.