ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020
groups

Ζητήστε ραντεβού

FAQ
Cardioprolipsis Our Team
  • Αρχική
  • Ιατρική Βιβλιοθήκη
  • Ιατρικές συμβουλές και συστάσεις

Είναι λογικό να αισθάνεστε ανήσυχοι και αβέβαιοι για την επαναφορά στις σεξουαλικές επαφές μετά από ένα έμφραγμα μυοκαρδίου, ένα χειρουργείο καρδιάς ή μετά από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο. Εάν φοβάστε ότι μια σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο καρδιακό επεισόδιο θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό είναι αρκετά σπάνιο. Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν είναι τόσο απαιτητική για την καρδιά σας όσο ίσως νομίζετε. Στην πραγματικότητα, εάν μπορείτε με ευκολία να ανεβείτε σκαλοπάτια 2 ορόφων ή να περπατήσετε γρήγορα, η καρδιά σας μπορεί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες μιας σεξουαλικής δραστηριότητας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως επανέρχονται στις σεξουαλικές επαφές μέσα σε 2-3 εβδομάδες από την έξοδό τους από το νοσοκομείο. Κάποια φάρμακα ενδεχομένως όμως να περιορίζουν τη σεξουαλική σας ικανότητα. Ορισμένοι άνδρες μπορεί να διαπιστώσουν ότι κάποια φάρμακα μπορεί να κάνουν πιο δύσκολη την απόκτηση ή διατήρηση της στύσης τους. Μιλήστε με τον καρδιολόγο σας για τα ερωτήματα και τις ανησυχίες που σας απασχολούν. Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να έχετε οπωσδήποτε το συντομότερο σεξουαλική επαφή για να δείξετε την αγάπη σας στο σύντροφό σας. Μια αγκαλιά, ένα χάδι, ένα άγγιγμα μπορεί επίσης να δείξει την αγάπη και την αφοσίωσή σας. Βεβαιώστε από πριν την κατάλληλη στιγμή της σεξουαλικής επαφής.

Διαλέξτε ώρες που είστε και οι 2 ξεκούραστοι και δε θα σας διακόψουν. Αφιερώστε επίσης αρκετό χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, αν έχετε βραδεία σεξουαλική αντίδραση, μπορείτε να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σας.