ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020 ESPA 2014-2020
groups

Ζητήστε ραντεβού

FAQ
Cardioprolipsis Our Team
  • Αρχική
  • Ιατρική Βιβλιοθήκη
  • Ιατρική Τεχνολογία – Καρδιολογικές εξετάσεις

Αποτελεί βασική εξέταση στη διαγνωστική προσέγγιση αρρυθμιών και διαταραχών του ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς, δηλαδή του συστήματος εκείνου που δημιουργεί και μεταφέρει σε ολόκληρο το μυοκάρδιο το ερέθισμα προκειμένου η καρδιά να συστέλλεται και να λειτουργεί σωστά.

Το Holter Ρυθμού παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην διερεύνηση συμπτωματολογίας σχετιζόμενης με αίσθημα παλμών, ταχυκαρδία, προλιποθυμικά, λιποθυμικά ή συγκοπικά επεισόδια. Με την ίδια εξέταση υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα ανίχνευσης σιωπηλής ισχαιμίας, δηλαδή ισχαιμίας του μυοκαρδίου που δεν γίνεται αντιληπτή από τον ασθενή.

Η εξέταση είναι μη επεμβατική και εντελώς ανώδυνη και πραγματοποιείται με την τοποθέτηση λίγων αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων στο θώρακα του εξεταζόμενου και μιας μικρής, ελαφριάς, φορητής και πολύ διακριτικής συσκευής στo λαιμό ή ζώνη του. Αυτή μένει τοποθετημένη στη θέση της επί 24 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο εξεταζόμενος πραγματοποιεί κανονικά τις καθημερινές του δραστηριότητες. Εν συνεχεία, η συσκευή επιστρέφεται στο ιατρείο μας προκειμένου να περαστεί στον υπολογιστή και να αναλυθεί από τον ιατρό μας.